Collectief Asbest Saneren

Via ons collectief helpen wij u om uw golfplaatdaken met asbest samen met andere inwoners van uw gemeente te verwijderen. Zo kunt u het asbestdak laten saneren en vervangen tegen gereduceerde kosten. En het lastige uitzoekwerk wordt voor u uit handen genomen.

Welke gemeenten organiseren een collectief?

Gemeente Breda

Gemeente Etten-Leur

Gemeente Oldenzaal

Gemeente Tubbergen

Gemeente Dinkelland

Gemeente Losser

Verbod op asbestdaken

Veel mensen denken dat asbest geen kwaad kan, zolang je er maar van afblijft. Golfplaten met asbest verweren echter langzaam onder invloed van weer en wind. Onderzoeken tonen aan dat bij het uiteenvallen van het cement in de golfplaten het asbest weer vrijkomt in een steeds hoger tempo, en volgens TNO en de gezondheidsraad meer dan volgens normen veilig is.

Naar aanleiding van deze nieuwe bevindingen wordt momenteel een wet ontworpen, die per 31 december 2024 verbiedt om asbesthoudende daken te houden. De dakeigenaar is verantwoordelijk voor de sanering van het dak. Het laten liggen van asbest zal worden beboet.

Gemeenteloket Asbest

Gemeenten helpen hun inwoners graag bij het veilig en betaalbaar verwijderen van hun asbestdaken. Zij kunnen daarom besluiten gebruik te maken van Gemeenteloket Asbest van iChoosr.

Op dit digitale informatiepunt leest u informatie over asbest en regelgeving in uw gemeente en kunt u een check doen of er asbest in uw dak zit.

Bevat uw dak asbest, dan leest u op de website welke maatregelen u kunt treffen. In bepaalde gevallen kunt u zelf uw dak saneren, u kunt een saneerder inhuren of meedoen aan het Collectief Asbest Saneren dat de gemeente organiseert met iChoosr.

Meedoen met het collectief

U schrijft zich vrijblijvend in via het Gemeenteloket Asbest van uw gemeente. Wij organiseren een veiling onder saneerders en u  ontvangt een aanbod van de saneerder die het beste bod heeft uitgebracht. Vervolgens beslist u of u het aanbod accepteert.

iChoosr neemt u gedurende het hele proces van het collectief zoveel mogelijk werk uit handen. Onze website biedt objectieve en heldere informatie. De helpdesk van iChoosr staat van begin tot eind voor u klaar.

Zo bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig sanering tegen een scherpe prijs!

Ook iets voor uw gemeente?

iChoosr ondersteunt gemeenten die voorop willen lopen in het asbestvrij maken van Nederland door het aanbieden van het Gemeenteloket Asbest. Bent u benieuwd of het Gemeenteloket Asbest van iChoosr ook interessant is voor uw gemeente?